vineri, 24 februarie 2017

Personalul nedidactic din învățământ primește salariile majorate, de la 1 februarie 2017



Personalul nedidactic din învățământ primește salariile majorate, de la 1 februarie 2017


            Guvernul României a aprobat astăzi, 23 februarie 2017, ordonanța de urgență privind majorarea salariilor personalului nedidactic din învățământ.
            Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hancescu a declarat că „apreciază deschiderea și operativitatea manifestate de Primul – ministru al României, domnul Sorin Mihai Grindeanu, care a înțeles solicitarea noastră că este necesară  adoptarea acestei ordonanțe de urgență, în vederea rezolvării problemei salarizării  personalului nedidactic din învățământul preuniversitar, începând cu data de 1 februarie 2017”.
            „Ne exprimăm speranța că, atât Executivul cât și Parlamentul României, vor găsi soluții pentru rezolvarea celorlalte probleme cu care se confruntă salariații din educație – calculul incorect al sporurilor cuvenite personalului didactic începând cu 1 ianuarie 2017, lipsa fondurilor pentru plata drepturilor salariale stabilite prin hotărâri judecătorești, respectiv, tranșele aferente anului 2017 și restanțele pentru anul 2016”, a mai declarat Simion Hancescu, președintele F.S.L.I.
            „Salariații din învățământ așteaptă cu interes punerea în practică a celorlalte măsuri stabilite prin programul de guvernare: modernizarea infrastructurii școlare, reforma curriculară și îmbunătățirea statutului social al salariaților din educație. Testul edificator, în ceea ce privește importanța pe care actuala Putere o acordă salariaților din educație, îl reprezintă poziționarea tuturor categoriilor de personal din învățământ în grilele de salarizare ale proiectului legii salarizării unitare. Pentru transpunerea în practică a acestor deziderate, FSLI își manifestă dorința de a se implica în calitate de actor, așa cum a facut-o acum în rezolvarea problemei personalului nedidactic și nu în calitate de spectator”, a mai  afirmat Simion Hancescu, președintele F.S.L.I.

București,
23.02.2017




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu